Spaghetti bolognese
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i błonnika.
Tradycyjne spaghetti bolognese w wersji wysokoproteinowej to danie o wyrazistym smaku i wspaniałym ziołowym aromacie. Makaron w apetycznym sosie jest szybki i wygodny w przygotowaniu, doskonale smakuje zwłaszcza w towarzystwie sałaty.
Masa 1 porcji: 44 g
Masa całkowita: 220 g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza 100 g 1 porcja/porcja 44 g
kJ 1609 703
Kcal 380 166
Tłuszcze (g) 5,8 2,55
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g) 1,25 0,55
Węglowodany (g) 42,4 18,7
W tym cukry (g) 12,0 5,6
Błonnik (g) 11,6 5,1
Białka (g) 28.0 12.0
Sól (g) 4.21 1.85
Skład: białka z soi; makaron (23,8%); cebula suszona (7%); cukier; pomidory w proszku (6,8%); skrobia; olej słonecznikowy; sól; aromat; błonnik z grochu; suszone grzyby (0,46%); czosnek w proszku; barwnik: karmel, kurkuma; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; zioła; przyprawy.
Alergeny: soja, gluten i jajka. Produkowany w fabryce, która również przetwarza seler, mleko i siarczyny.
Sposób przygotowania: Zawartość saszetki wsypać do odpowiedniego naczynia, dodać 170 ml wrzącej wody. Podgrzewać na wolnym ogniu przez 5–10 minut, od czasu do czasu mieszając (lub podgrzewać w mikrofalówce na największej mocy 2–3 minuty, następnie dobrze wymieszać i gotować w tej samej mocy przez następne 30 sekund). Odstawić na 3 minuty. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.
Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.