Chili con carne

 

Chili con carne

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru oraz tłuszczu.

Sposób przygotowania: Wsypać zawartość torebki do odpowiedniego naczynia i dodać 90-110 ml (w zależności od pożądanej konsystencji) ciepłej wody i dobrze wymieszać widelcem. Pozostawić na 10 minut w celu spęcznienia, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.

Masa 1 porcji: 30g

Masa całkowita: 150g (5 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza

W 100g

W 1 porcji 30g

kJ

1448,5

391,1

kcal

341,4

92,2

Tłuszcze (g)

1,3

0,4

Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)

0,1

śladowe

Węglowodany (g)

18,5

5,0

W tym cukry (g)

2,0

0,6

Błonnik (g)

3,3

0,9

Białka (g)

63,0

17,0

Sól (g)

5,1

1,4

 

Skład: białka sojowe, białka grochu, sól, barwnik: zagęszczony sok z buraków (substancja wypełniająca: maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), czerwona fasola 3%, pomidor w proszku, chili w proszku 1,6% (przyprawy, sól), cebula, aromaty (zboża, seler), barwnik: karmel, czerwona papryka, środek zakwaszający: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, barwnik: beta-karoten, czosnek, treonina, walina.

Alergeny: gluten, seler, soja.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.