Chili con carne
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru oraz tłuszczu.
Sposób przygotowania: Wsypać zawartość torebki do odpowiedniego naczynia i dodać 90-110 ml (w zależności od pożądanej konsystencji) ciepłej wody i dobrze wymieszać widelcem. Pozostawić na 10 minut w celu spęcznienia, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Masa 1 porcji: 30g
Masa całkowita: 150g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 30g
|
kJ
|
1448,5
|
391,1
|
kcal
|
341,4
|
92,2
|
Tłuszcze (g)
|
1,3
|
0,4
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
0,1
|
śladowe
|
Węglowodany (g)
|
18,5
|
5,0
|
W tym cukry (g)
|
2,0
|
0,6
|
Błonnik (g)
|
3,3
|
0,9
|
Białka (g)
|
63,0
|
17,0
|
Sól (g)
|
5,1
|
1,4
|
Skład: białka sojowe, białka grochu, sól, barwnik: zagęszczony sok z buraków (substancja wypełniająca: maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), czerwona fasola 3%, pomidor w proszku, chili w proszku 1,6% (przyprawy, sól), cebula, aromaty (zboża, seler), barwnik: karmel, czerwona papryka, środek zakwaszający: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, barwnik: beta-karoten, czosnek, treonina, walina.
Alergeny: gluten, seler, soja.
Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.