Risotto grzybowe

 

Rizotto grzybowe

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.

Masa 1 porcji: 28g

Masa całkowita: 140g (5 porcji)

 

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUTU:

Wartość odżywcza

W 100g

W 1 porcji 28g

kJ

1460,5

408,9

kcal

344,8

96,5

Tłuszcze (g)

3,1

0,9

Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)

0,4

0,1

Węglowodany (g)

13,8

3,9

W tym cukry (g)

1,2

0,3

Błonnik (g)

3,5

1,0

Białka (g)

64,5

18,1

Sól (g)

3,2

0,9

Wapń (mg)

509,8

142,8 (18%*)

Fosfor (mg)

461,8

129,3 (18%*)

*=% referencyjnych wartości spożycia

 

Skład: białka sojowe, wysokobiałkowy ryż 20% (białko sojowe, białko grochu, pszeniczny grysik, białko jajka, środek zagęszczający: karagen, metionina, treonina), białka mleka, grzyby 5,9%, białko jajka, aromat, cebula, sól, śmietana w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy, treonina, czosnek, walina, preparat serowy, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, pieprz, natka pietruszki.

Alergeny: gluten, soja, jajka, mleko.

Sposób przygotowania: W odpowiednim naczyniu, dokładnie wymieszać z zawartością saszetki z 90 ml gorącej wody. Odstawić na 25 minut, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 45 sekund. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten i nie jest przeznaczony dla osób na diecie bezglutenowej. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.