Rizotto grzybowe
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.
Masa 1 porcji: 28g
Masa całkowita: 140g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 28g
|
kJ
|
1460,5
|
408,9
|
kcal
|
344,8
|
96,5
|
Tłuszcze (g)
|
3,1
|
0,9
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
0,4
|
0,1
|
Węglowodany (g)
|
13,8
|
3,9
|
W tym cukry (g)
|
1,2
|
0,3
|
Błonnik (g)
|
3,5
|
1,0
|
Białka (g)
|
64,5
|
18,1
|
Sól (g)
|
3,2
|
0,9
|
Wapń (mg)
|
509,8
|
142,8 (18%*)
|
Fosfor (mg)
|
461,8
|
129,3 (18%*)
|
*=% referencyjnych wartości spożycia
Skład: białka sojowe, wysokobiałkowy ryż 20% (białko sojowe, białko grochu, pszeniczny grysik, białko jajka, środek zagęszczający: karagen, metionina, treonina), białka mleka, grzyby 5,9%, białko jajka, aromat, cebula, sól, śmietana w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy, treonina, czosnek, walina, preparat serowy, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, pieprz, natka pietruszki.
Alergeny: gluten, soja, jajka, mleko.
Sposób przygotowania: W odpowiednim naczyniu, dokładnie wymieszać z zawartością saszetki z 90 ml gorącej wody. Odstawić na 25 minut, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 45 sekund. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten i nie jest przeznaczony dla osób na diecie bezglutenowej. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.