Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cukru.

Delikatna zupa szparagowa jest pożywnym i szybkim daniem, które świetnie nadaje się zarówno do przyrządzenia w domu jak i w pracy, gdy doskwiera głód, a brak nam wysokoproteinowych lub warzywnych przekąsek. Subtelny smak i kremowa konsystencja zupy sprawią, że zagości ona na stałe w Waszych jadłospisach.

Masa 1 porcji: 26,5 g

Masa całkowita: 185,5 g (7 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza                                       100 g               1 porcja/porcja 26,5 g
kJ                                                                  1464                           387
Kcal                                                               346                             92
Tłuszcze (g)                                                   4,2                              1,1
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)           1,5                              0,4
Węglowodany (g)                                          7,9                              2,1
W tym cukry (g)                                             0,8                              0,2
W tym skrobia (g)                                           7,1                              1,9
Błonnik (g)                                                    2,3                              0,6
Białka (g)                                                       68,0                            18
Sól (g)                                                            6,25                            1,66
Wapń (mg)                                                     810                             215 (27%*)
*=% referencyjnych wartości spożycia

Skład: białka mleka; izolowane białka roślinne (izolowane białko sojowe, izolowane białko z grochu); warzywa suszone (6%) (proszek ze szparagów (3,8%), proszek ze szpinaku, koniuszki szparagów  (0,8%), proszek z pora); aromaty; olej roślinny (rafinowany olej palmowy; syrop glukozowy; białka mleka; stabilizator: trifosforan pentasodowy; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu); sól; zagęszczacze: guma ksantanowa, guma guar, alginian sodu, guma celulozowa; hydrolizowane białko roślinne; regulator kwasowości: cytrynian sodu; metionina; przyprawy; wyciąg z drożdży; środek przeciwzbrylający: dwutlenek krzemu; barwnik: ekstrakt z kurkumy.

Alergeny: mleko, soja, gluten. Produkowany w fabryce, która również przetwarza  jajka. seler i siarczyny.

Sposób przygotowania: Zawartość saszetki nasypać do odpowiedniego naczynia, dodać 200 do 230 ml gorącej (nie wrzącej) wody i wymieszać do uzyskania jednorodnej mieszanki. Przyprawić do smaku, można dodać sól, przyprawy, czy świeże warzywa. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.
Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin  przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.