Klopsy o smaku mięsa

Klopsy o smaku mięsa

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i błonnika.

Soczyste klopsiki są pysznym  i banalnie prostym daniem, które po wyjęciu z piekarnika napełni apetycznym aromatem całą kuchnię. Sycące i smaczne, najlepiej komponują się z sałatą lub surówką z zielonych warzyw.

Sposób przygotowania: Zawartość saszetki wsypać do miseczki, dodać 50 ml zimnej wody i dokładnie wymieszać do uzyskania całkowicie jednorodnego ciasta. Z mieszaniny uformować dwa klopsy i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 15 minut. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Masa 1 porcji: 32,4 g

Masa całkowita: 226,8 g (7 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza                                       100 g               1 porcja/porcja 32,4 g
kJ                                                                  1476                           480
Kcal                                                               350                             114
Tłuszcze (g)                                                   5,8                              1,9
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)           1,8                              0,6
Węglowodany (g)                                          15,6                            5,1
W tym cukry (g)                                             10,5                            3,4
W tym skrobia (g)                                           6,4                              2,1
Błonnik (g)                                                    15,6                            5,1
Białka (g)                                                       55,6                            18
Sól (g)                                                            4,63                            1,50
Wapń (mg)                                                     481                             156 (19,5%*)
*=% referencyjnych wartości spożycia

Skład: mieszanka białek (białka mleka i sojowe); teksturowana mąka sojowa; całe jaja w proszku; aromaty; mąka pszeniczna; suszone warzywa (cebula w proszku, czosnek w proszku, pietruszka); polidekstroza; sól; barwnik: ekstrakt z soku z buraków, karmel; wyciąg z drożdży; środek spulchniający: pirofosforan sodu, wodorowęglan sodowy, fosforan dwuwapniowy, siarczan wapnia; przyprawy; metionina.

Alergeny: mleko, jaja, soja, gluten. Produkowany w fabryce, która również przetwarza  seler i siarczyny.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.

Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin  przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.