Nuggety o smaku kurczaka

Nuggety o smaku kurczaka

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i błonnika oraz niskiej zawartości cukru.

Chrupiące nuggety są pysznym i banalnie prostym daniem, które po wyjęciu z piekarnika napełni apetycznym aromatem całą kuchnię. Sycące i smaczne, najlepiej komponują się z sałatą lub surówką z zielonych warzyw.

Masa 1 porcji: 32,4 g

Masa całkowita: 226,8 g (7 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza                                       100 g               1 porcja/porcja 32,4 g
kJ                                                                  1468                           476
Kcal                                                               348                             113
Tłuszcze (g)                                                   5,7                              1,85
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)           1,7                              0,55
Węglowodany (g)                                          15,0                            4,9
W tym cukry (g)                                             3,7                              1,2
W tym skrobia (g)                                           11,3                             3,7
Błonnik (g)                                                    7,1                              2,3
Białka (g)                                                       55,6                            18
Sól (g)                                                            4,35                            1,41

Skład: mieszanina białek (białka z mleka oraz z soi); teksturowana mąka sojowa; całe jajka w proszku; mąka pszenna; warzywa suszone (papryka czerwona, cebula w proszku, proszek pomidorowy, pietruszka); aromat; sól; polidekstroza; środki spulchniające: fosforan sodu, węglan sodu, fosforan wapnia, siarczan wapnia; emulgator: lecytyna sojowa.

Alergeny: mleko, jaja, soja, gluten. Produkowany w fabryce, która również przetwarza  seler i siarczyny.

Sposób przygotowania: Zawartość saszetki wsypać do miseczki, dodać 40–50 ml zimnej wody i dokładnie wymieszać do uzyskania całkowicie jednorodnego ciasta. Z mieszaniny uformować dwa klopsiki i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez 15 minut. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, nie wskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.
Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin  przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze do 15-22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.