Omlet ziołowy

Omlet ziołowy

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cukru.

Ten puszysty, delikatny omlet napełni Waszą kuchnię aromatem ziół prowansalskich, a banalny sposób przygotowania sprawi, iż będzie to Wasze ulubione słone danie na ciepło – nie tylko pyszne, ale i porządnie sycące.

Masa 1 porcji: 28 g

Masa całkowita: 196 g (7 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza                                       100 g               1 porcja/porcja 28 g
kJ                                                                  1687                           471
Kcal                                                               401                             112
Tłuszcze (g)                                                   14,0                            3,9
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)           4,6                              1,3
Węglowodany (g)                                          3,95                            1,1
W tym cukry (g)                                             1,0                              0,3
W tym skrobia (g)                                           2,95                            0,8
Błonnik (g)                                                    1,1                              0,3
Białka (g)                                                       64,3                            18
Sól (g)                                                            6,00                            1,68

Skład: mieszanka białkowa (białko jajka w proszku, jajka w proszku; izolat białka serwatkowego); sól; substancja zagęszczająca: sól sodowa korboksymetylocelulozy; emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych i lecytyna; substancja spulchniająca: difosforan, wodorowęglan sodu, wodorowęglan potasu, siarczan wapnia; pieprz; barwniki: kurkuma i betakaroten; aromaty; zioła prowansalskie (1%); natka pietruszki (0,1%); substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.

Alergeny: mleko, jaja, soja. Produkowany w fabryce, która również przetwarza gluten, seler i siarczyny.

Sposób przygotowania: Zawartość saszetki wsypać do miseczki. Dodać 80–100 ml zimnej wody, wymieszać aż do uzyskania całkowicie jednorodnej masy. Można dosolić do smaku, dodać pieprz lub zioła. Wylać mieszankę na rozgrzaną teflonową patelnię posmarowaną niewielką ilością oleju i smażyć jak klasyczny omlet z obu stron. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin  przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.