Omlet o smaku bekonowo - serowym

Omlet o smaku bekonowo-serowym

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości tłuszczu.

Ten puszysty, delikatny omlet napełni Waszą kuchnię wspaniałym aromatem bekonu z serem, a banalny sposób przygotowania sprawi, iż będzie to Wasze ulubione słone danie na ciepło – nie tylko pyszne, ale i porządnie sycące.

Masa 1 porcji: 31 g

Masa całkowita: 217 g (7 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza                                       100 g               1 porcja/porcja 31 g
kJ                                                                  1443                           464
Kcal                                                               341                             109
Tłuszcze (g)                                                   2,8                              0,9      
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)           0,9                              0,3
Węglowodany (g)                                          18,8                            6,0
W tym cukry (g)                                             5,3                              1,7
W tym skrobia (g)                                           13,5                            4,3
Błonnik (g)                                                    4,0                              1,3
Białka (g)                                                       58,1                            18
Sól (g)                                                            4,65                            1,50
Wapń (mg)                                                     900                             288 (66%*)
*=% referencyjnych wartości spożycia

Skład: białka mleka; białko jajka w proszku; mąka pszenna; aromat; błonnik roślinny; regulator kwasowości: chlorek potasu; sól; substancja spulchniająca: difosforan sodu, wodorowęglan sodu, wodorowęglan potasu, siarczan wapnia; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; barwnik: beta-karoten i apo karotenal.

Alergeny: mleko, soja, gluten i  jajka. Produkowany w fabryce, która również przetwarza seler i siarczyny.

Sposób przygotowania: Zawartość saszetki wsypać do miseczki. Dodać 110 ml wody, wymieszać aż do uzyskania całkowicie jednorodnej masy. Można dosolić do smaku, dodać pieprz lub zioła.
Wylać mieszankę na rozgrzaną teflonową patelnię posmarowaną niewielką ilością oleju i smażyć jak klasyczny omlet z obu stron. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, nie wskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.
Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin  przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze do 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja