Chleb proteinowy w proszku

Chleb proteinowy w proszku

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cukru i tłuszczu.

Chleb na diecie proteinowej? Czemu nie! Banalnie prosty, samodzielnie upieczony, świeży i pulchny jest apetyczną propozycją dla tych, którzy nie potrafią żyć bez tradycyjnego pieczywa.

Sposób przygotowania: Zawartość saszetki wsypać do odpowiedniego pojemnika, dodać 35 ml zimnej wody i zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do formy lub umieścić je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piec przez 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do 205°C. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 2–3 minuty. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Masa 1 porcji: 20 g

Masa całkowita: 140 g (7 porcji)

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza                                       100 g               1 porcja/porcja 20 g
kJ                                                                  1490                           299
Kcal                                                               352                             71
Tłuszcze (g)                                                   1,9                              0,4
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)           1,3                              0,3
Węglowodany (g)                                          7,4                              1,5
W tym cukry (g)                                             2,0                              0,4
W tym skrobia (g)                                           5,4                              1,1
Błonnik (g)                                                    2,4                              0,5
Białka (g)                                                       75,0                            15,0
Sól (g)                                                            3,13                            0,63 

Skład: mieszanka białkowa (białka mleka, hydrolizat białka pszenicznego, białko jajka w proszku); aromat; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: fosforan sodu; substancja przeciwzbrylająca: węglan magnezu.

Alergeny: jajka, mleko, gluten. Produkowany w fabryce, która również przetwarza  seler, ryby, soję i siarczyny.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.

Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin  przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze do 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.