Pasztecik z oliwkami
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.
Masa 1 porcji: 28g
Masa całkowita: 140g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 28g
|
kJ
|
1538,5
|
430,8
|
kcal
|
363,9
|
101,9
|
Tłuszcze (g)
|
6,4
|
1,8
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
0,7
|
0,2
|
Węglowodany (g)
|
11,7
|
3,3
|
W tym cukry (g)
|
1,9
|
0,5
|
Błonnik (g)
|
0,9
|
0,2
|
Białka (g)
|
64,5
|
18,1
|
Sól (g)
|
6,2
|
1,7
|
Wapń (mg)
|
664,8
|
186,2 (23,3%*)
|
Fosfor (mg)
|
576,3
|
161,4 (23,1%*)
|
*=% referencyjnych wartości spożycia
Skład: białka mleka, białko jajka, białka sojowe, mąka z pszenicy durum, gluten pszenny, słodowa mąka pszenna, alfa-amylaza, jajka, oliwy 4%, pomidor, proszek do pieczenia: pirofosforan sodu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, aromat (zboża, soja), barwniki: beta-karoten, treonina.
Alergeny: gluten, mleko, soja, jajka.
Sposób przygotowania: Wsypać zawartość saszetki do miseczki. Dodać 50 - 60 ml zimnej wody i mieszać aż do zupełnego rozpuszczenia. Przełożyć masę do odpowiedniego naczynia. Piec w mikrofalówce około 1,5 minuty albo w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 10 minut . Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, niewskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.