Omlet o smaku pomidorowo-paprykowym
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru oraz tłuszczu.
Masa 1 porcji: 25,5g
Masa całkowita: 127,5g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 25,5g
|
kJ
|
1573,0
|
401,1
|
kcal
|
371,9
|
94,8
|
Tłuszcze (g)
|
6,0
|
1,5
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
1,1
|
0,3
|
Węglowodany (g)
|
8,2
|
2,1
|
W tym cukry (g)
|
2,3
|
0,6
|
Błonnik (g)
|
1,2
|
0,3
|
Białka (g)
|
71,0
|
18,1
|
Sól (g)
|
3,1
|
0,8
|
Wapń (mg)
|
1165,7
|
297,2 (37,2%*)
|
Fosfor (mg)
|
824,4
|
210,2 (30,0%*)
|
*=% referencyjnych wartości spożycia
Skład: białka mleka, białko jajka, jajka, aromaty (seler), pomidory, papryka, sól, środek spulchniający: wodorowęglan sodu, cebula, barwniki: beta-karoten, pieprz.
Alergeny: mleko, jajka, seler.
Sposób przygotowania:
Zawartość saszetki wsypać do shakera. Dodać 100 ml zimnej wody i dobrze wymieszać. Wylać mieszankę na rozgrzaną teflonową patelnię posmarowaną niewielką ilością oleju i smażyć jak klasyczny omlet z obu stron. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.
Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.