Omlet o smaku pomidorowo-paprykowym

Omlet o smaku pomidorowo-paprykowym

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru oraz tłuszczu.

 

Masa 1 porcji: 25,5g

Masa całkowita: 127,5g (5 porcji)

 

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza

W 100g

W 1 porcji 25,5g

kJ

1573,0

401,1

kcal

371,9

94,8

Tłuszcze (g)

6,0

1,5

Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)

1,1

0,3

Węglowodany (g)

8,2

2,1

W tym cukry (g)

2,3

0,6

Błonnik (g)

1,2

0,3

Białka (g)

71,0

18,1

Sól (g)

3,1

0,8

Wapń (mg)

1165,7

297,2 (37,2%*)

Fosfor (mg)

824,4

210,2 (30,0%*)

*=% referencyjnych wartości spożycia

 

Skład: białka mleka, białko jajka, jajka, aromaty (seler), pomidory, papryka, sól, środek spulchniający: wodorowęglan sodu, cebula, barwniki: beta-karoten, pieprz.

Alergeny: mleko, jajka, seler.

Sposób przygotowania:

Zawartość saszetki wsypać do shakera. Dodać 100 ml zimnej wody i dobrze wymieszać. Wylać mieszankę na rozgrzaną teflonową patelnię posmarowaną niewielką ilością oleju i smażyć jak klasyczny omlet z obu stron. Najlepiej spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.