Stek sojowy z pomidorami
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.
Masa 1 porcji: 27,5g
Masa całkowita: 137,5g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 27,5g
|
kJ
|
1454,1
|
401,1
|
kcal
|
342,8
|
94,6
|
Tłuszcze (g)
|
1,9
|
0,6
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
śladowe
|
śladowe
|
Węglowodany (g)
|
15,1
|
4,1
|
W tym cukry (g)
|
5,9
|
1,4
|
Błonnik (g)
|
2,3
|
0,6
|
Białka (g)
|
65,7
|
18,1
|
Sól (g)
|
6,3
|
1,7
|
Wapń (mg)
|
580,2
|
159,6 (19,9%*)
|
Fosfor (mg)
|
463,5
|
127,5 (18,2%*)
|
*=% referencyjnych wartości spożycia
Skład: białka sojowe, białka mleka, pomidor w proszku 8,2%, sól, aromaty (seler), pomidory, L-fenyloalanina (źródło fenyloalaniny), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, cebula, bazylia, treonina.
Alergeny: mleko, soja, seler.
Sposób przygotowania: Wsypać zawartość saszetki do miseczki. Dodać 60 ml zimnej wody i dobrze wymieszać. Na papierze do pieczenia uformować stek i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez 15 minut, lub podsmażyć na patelni nonstick tak jak naleśnik. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt zawiera fenyloalaninę. Niewskazany dla pacjentów z fenyloketonurią. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.