Puree marchwiowe o smaku kurczaka

Puree marchwiowe o smaku kurczaka

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru oraz tłuszczu.

 

Masa 1 porcji: 27g

Masa całkowita: 135g (5 porcji)

 

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza

W 100g

W 1 porcji 27g

kJ

1452,8

392,2

kcal

342,5

92,5

Tłuszcze (g)

1,7

0,5

Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)

0,3

0,1

Węglowodany (g)

14,6

3,9

W tym cukry (g)

2,2

0,6

Błonnik (g)

2,4

0,6

Białka (g)

66,6

18,0

Sól (g)

3,9

1,1

Wapń (mg)

841,5

227,2 (28%*)

Fosfor (mg)

500,7

135,2 (19%*)

*=% referencyjnych wartości spożycia

 

Skład: białka grochu, białka mleka, płatki ziemniaczane (siarczyny), marchew 5%, sól, aromat (jajko), barwnik: beta-karoten, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, metionina, barwnik: zagęszczony sok z buraków (substancja wypełniająca: maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), gałka muszkatołowa, pieprz, treonina.

Alergeny: mleko, jajka, siarczyny.

Sposób przygotowania: wymieszać zawartość torebki w odpowiednim pojemniku z 80 ml gorącej wody. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.

Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.