Rizotto szparagowe

Rizotto szparagowe

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.

 

Masa 1 porcji: 28g

Masa całkowita: 140g (5 porcji)

 

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza

W 100g

W 1 porcji 28g

kJ

1460,5

409,0

kcal

344,8

96,5

Tłuszcze (g)

3,1

0,9

Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)

0,4

0,1

Węglowodany (g)

14,0

3,9

W tym cukry (g)

2,1

0,6

Błonnik (g)

3,3

0,9

Białka (g)

64,3

18,0

Sól (g)

2,5

0,7

Wapń (mg)

586,9

164,3 (20%*)

Fosfor (mg)

501,1

140,3 (20%*)

*=% referencyjnych wartości spożycia

 

Skład: białka sojowe, wysokobiałkowy ryż 18% (białko sojowe, białko grochu, pszeniczny grysik, białko jajka, środek zagęszczający: karagen, metionina, treonina), białka mleka, białe szparagi w proszku, białko jajka, aromat (laktoza), liofilizowane zielone szparagi 3%, cebula, sól, śmietana w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy, treonina, czosnek, walina, preparat serowy, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, pieprz.

Alergeny: gluten, soja, mleko, jajka.

Sposób przygotowania: W odpowiednim naczyniu, dokładnie wymieszać z zawartością saszetki z 90 ml gorącej wody. Odstawić na 25 minut, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 45 sekund. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.

Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten i nie jest przeznaczony dla osób na diecie bezglutenowej. Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.