Suflet serowy

Suflet serowy

Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.

 

Masa 1 porcji: 26g

Masa całkowita: 130g (5 porcji)

 

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:

Wartość odżywcza

W 100g

W 1 porcji 26g

kJ

1520,4

395,3

kcal

359,7

93,5

Tłuszcze (g)

6,5

1,7

Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)

0,9

0,2

Węglowodany (g)

6,2

1,6

W tym cukry (g)

1,5

0,4

Błonnik (g)

śladowy

śladowy

Białka (g)

69,0

18,0

Sól (g)

6,4

1,7

Wapń (mg)

624,5

162,4 (20,3%*)

Fosfor (mg)

538,6

140,0 (20%*)

*=% referencyjnych wartości spożycia

 

Skład: białko jajka, białka z mleka, białka sojowe, preparat serowy 10%, jajka, aromat (mleko), sól, proszek do pieczenia: pirofosforan sodu i wodorowęglan sodu, środkek wzmacniający smak: glutaminian sodu, treonina.

Alergeny:jajka, mleko, soja.

Sposób przygotowania: W shakerze wymieszać zawartość saszetki z 50 ml zimnej wody. Przełożyć masę do odpowiedniego naczynia. Piec w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 15 minut . Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.

Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!

Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Francja.