Suflet serowy
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.
Masa 1 porcji: 26g
Masa całkowita: 130g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 26g
|
kJ
|
1520,4
|
395,3
|
kcal
|
359,7
|
93,5
|
Tłuszcze (g)
|
6,5
|
1,7
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
0,9
|
0,2
|
Węglowodany (g)
|
6,2
|
1,6
|
W tym cukry (g)
|
1,5
|
0,4
|
Błonnik (g)
|
śladowy
|
śladowy
|
Białka (g)
|
69,0
|
18,0
|
Sól (g)
|
6,4
|
1,7
|
Wapń (mg)
|
624,5
|
162,4 (20,3%*)
|
Fosfor (mg)
|
538,6
|
140,0 (20%*)
|
*=% referencyjnych wartości spożycia
Skład: białko jajka, białka z mleka, białka sojowe, preparat serowy 10%, jajka, aromat (mleko), sól, proszek do pieczenia: pirofosforan sodu i wodorowęglan sodu, środkek wzmacniający smak: glutaminian sodu, treonina.
Alergeny:jajka, mleko, soja.
Sposób przygotowania: W shakerze wymieszać zawartość saszetki z 50 ml zimnej wody. Przełożyć masę do odpowiedniego naczynia. Piec w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 15 minut . Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na saszetce.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.