Makaron świderki
Produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, z niską zawartością cukru.
Sposób przygotowania: Zanurzyć woreczek z makaronem do wrzącej osolonej wody i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Masa 1 porcji (torebki): 50g
Masa całkowita: 250g (5 porcji)
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza
|
W 100g
|
W 1 porcji 50g
|
kJ
|
1447,0
|
723,5
|
kcal
|
341,0
|
170,5
|
Tłuszcze (g)
|
1,9
|
1,0
|
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
0,5
|
0,2
|
Węglowodany (g)
|
21,0
|
10,5
|
W tym cukry (g)
|
1,2
|
0,6
|
Błonnik (g)
|
1,0
|
0,5
|
Białka (g)
|
60,0
|
30,0
|
Sól (g)
|
2,3
|
1,2
|
*=% referencyjnych wartości spożycia
Skład: białka z soi; białka z grochu; pszeniczny grysik; białko jaja; środek żelujący: alginian sodu; metionina; treonina.
Alergeny: gluten, soja, jajka.
Ostrzeżenie: Produkt zawiera gluten, nie wskazany dla pacjentów na diecie bezglutenowej.
Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku stosowania produktu jako części niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na opakowaniu.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.